23.08.2009 10:17

Historie slovem

HISTORIE SLOVEM

Jako florbalový klub jsme začali působit od roku 2005. Jestli však chcete znát úplně první začátky, musíme zabrousit o kousíček dál do historie. Jedná se zhruba o rok 1997 kdy do školní tělocvičny byly zakoupeny florbalové hokejky. Sice při hře vypadaly spíše jako luk, ale všichni byli vděční za tu magickou změnu, kdy florbalová hůl a dírkovaný míček nahradily dřevěnou tyčku a gumový kroužek. Kdo neví o čem je řeč (hlavně ti mladší), tak se jedná o tzv. tyčkec. Ale o tom zase někdy jindy. Tímto by asi bylo vhodné poděkovat bývalému učiteli panu Dočekalovi, který zinicializoval nákup opravdových florbalek (ikdyž se mohly používat jen na turnaje). Děkujeme.

Dále vývoj pokračoval chozením „šmrdlat“ tři na tři do Tetčické sokolovny (pro více lidí tam nebylo místo) a další stupeň následoval chozením do sokolovny Rosické. Tam došlo k zapojení brankařů do hry a tím celkového zkvalitnění hry. Konečné doladění a sestavení současného týmu došlo přechodem hraní florbalu do školní tělocvičny, která měla konečně ty pravé rozměry.

Zanedlouho, v roce 2005, jsme se přihlásili do AFL, v té době registrujících pět výkonnostních skupin. Hned první ročník, jsme pátou skupinu uzavřeli suverénním vítězstvím a postupem do ligy čtvrté. Následující ročník, sezonu 06/07, jsme po velkých bojích (a to hlavně s velmi dobře hrajícím mužstvem Měnína) první místo obhájili, takže sezonu 07/08 jsme začali již v lize třetí a i tato se celkem povedla. Z prvního místa postupujeme dále, to znamená, že sezonu 08/09 strávíme v lize druhé. Doufejme, že další úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat.

 

HISTORIE V ČÍSLECH

 

2005/2006 - vítěz 5. ligy AFL

2006/2007 - vítěz 4. ligy AFL

2007/2008 - vítěz 3. ligy AFL

2008/2009 - vítěz 2. ligy AFL

—————

Zpět